Een corona (-proof) babyshower

Een babyshower is hét moment om de mama-to-be in het bijzijn van al haar vriendinnen en familie nog eens flink in het zonnetje te zetten. Jullie willen natuurlijk niets liever dan een fantastische middag organiseren voor jullie zwangere vriendin, met volop cadeaus en originele activiteiten.

Een originele babyshower organiseren…

Is normaal gesproken al een hele uitdaging (want verzin maar eens iets anders dan een high tea, een wedstrijdje babyhapjes proeven en of rompertjes schilderen). Maar nu, in tijden van Corona is het extra moeilijk een uniek en speciaal feestje voor de zwangere te organiseren.

De zwangere verrassen in haar eigen huis is door Corona eigenlijk onmogelijk. Want zelfs al woont ze groot genoeg om de 1,5-meter afstand te kunnen garanderen, ook dan is het slechts toegestaan om drie gasten tegelijk te ontvangen. Op naar een horecagelegenheid dan maar. Met personeel dat een beetje meedenkt, moet dat wel lukken. De tafels een beetje uit elkaar, en de hapjes per persoon geserveerd (in plaats van op een grote schaal), en het feestje kan beginnen.

Coronaproof?!

Corona babyshower activiteit

Nu nog een geschikte activiteit. Het liefst iets wat iedereen leuk vindt en anders dan wat jullie op alle eerdere babyshowers al gedaan hebben. En natuurlijk Coronaproof. Wij hebben de uitkomst!

Verlos Kunde, het gepersonaliseerde escape room spel voor thuis

Origineel, dat is het zeker (al zeggen we het zelf😊!). Verlos Kunde is een spannend escape spel met als thema zwangerschap, waarin jouw zwangere vriendin de hoofdrol speelt. Binnen 60 minuten proberen jullie als team verschillende puzzels en raadsels op te lossen, om uiteindelijk de verloskundige te kunnen bellen.

De onderdelen uit het fysieke spel, de puzzels én de teksten in de online game omgeving worden speciaal voor jullie op maat gemaakt, waardoor het spel echt helemaal wordt toegespitst op de zwangere. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde echo’s, foto’s van de zwangere en haar partner, en zelfs haar moeder, vriendinnen en/of zussen hebben een rolletje in het spel.

Verlos Kunde bestaat uit verschillende rondes, en elke ronde heeft meerdere puzzels/onderdelen, dus ook wanneer jullie je netjes aan de 1,5-meter afstand houden, heeft iedereen* daadwerkelijk wat te puzzelen.

*We raden aan het spel te spelen in teams van 3-6 spelers. Zijn jullie met een grotere groep? Geen probleem! Bestel meerdere spellen en laat de teams tegen elkaar strijden. Welk team vindt het telefoonnummer van de verloskundige het eerst?
Tip: Gebruik kortingscode “10euro” en ontvang tien euro korting bij bestelling van minimaal twee spellen.

Op afstand / digitaal spelen?

Nu de Coronamaatregelen onlangs weer zijn aangescherpt hebben we al meerdere keren de vraag gekregen of Verlos Kunde ook volledig op afstand te spelen is, zodat de babyshower kan worden georganiseerd via Microsoft Teams, Skype of Zoom. Tot nu toe hebben we daar helaas ontkennend op moeten antwoorden. Er zitten in het spel ontzettend veel verschillende onderdelen en sommige spelonderdelen zijn (in onze ogen) echt in harcopy versie nodig om de oplossing te kunnen vinden. Er moeten bijvoorbeeld onderdelen over elkaar worden gelegd. Idealiter bevindt dus iedereen zich in ieder geval in dezelfde ruimte, zodat de onderdelen goed kunnen worden bekeken en eventueel aan elkaar kunnen worden doorgegeven. Toch zal binnenkort een groep vriendinnen het spel volledig digitaal spelen tijdens de babyshower van hun vriendin. Ze hebben beloofd hun ervaringen met ons te delen, dus binnenkort meer info hierover!

Heb je vragen over de organisatie van een alternatieve babyshower voor jouw vriendin? Neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met je mee!

Groetjes, Muriël & Nadia

… .

Nog niet helemaal overtuigd?

Lees dan de ervaringen van anderen op onze Google Bedrijfspagina. Nog geen 100’en reviews (want hé, we zijn ook pas een paar maandjes live), maar de reviews die er staan, zijn hartstikke positief 😊!

“Mijn vriendinnen organiseerden een originele babyshower waarin we in twee teams tegen elkaar het spel Verlos Kunde speelden. Doordat een aantal vriendinnen ook onderdeel uitmaakten van het spel, was echt iedereen betrokken. Wil je een originele en unieke babyshower organiseren, dan kan ik dit spel van harte aanbevelen!”

Annika Bruins

“Ik had nooit verwacht dat een bordspel de beleving van een echte escape room zo goed kon evenaren. En hoewel wij als groep aardig wat ervaring hebben met het spelen van fysieke escape rooms, waren sommige raadsels toch best lastig op te lossen. We hadden de hints zeker nodig.”

Kristel Roosendaal

“Ik deed samen met een zwangere vriendin het spel Verlos Kunde. Zij was helemaal verrast dat er persoonlijke dingen van haar en haar man verwerkt waren! De uitdagende opdrachten en de tijd die maar door bleef tikken maakten het erg spannend. Toen we het uiteindelijk gehaald hadden, waren we zó blij. Voor herhaling vatbaar!”

Judith Kelling