Spelregels erf-goed?!

Contact
  • Persoonlijk
  • Thuis & online
  • Uniek cadeau

(Voor het op afstand, digitaal spelen)

Om te beginnen: Hartstikke leuk dat jullie Erf-goed?! gaan spelen! Goed om vooraf met jullie te delen is dat dit escape spel oorspronkelijk is ontwikkeld om fysiek, bij elkaar aan tafel te spelen. Door Corona kregen we steeds de vraag of ons spel ook volledig digitaal kan worden gespeeld. En daar hebben we natuurlijk over nagedacht. Met behulp van deze instructie (en wat voorbereidingen door de teamcaptain – zo hebben jullie als het goed is allemaal wat enveloppen met unieke spelonderdelen ontvangen) kunnen jullie Erf-goed?! op afstand van elkaar spelen. Zo kunnen jullie tóch samen het avontuur aangaan.

DOEL VAN HET SPEL
Kraak de code binnen 90 minuten. Elk Huisarrest spel bestaat uit verschillende rondes. In elke ronde ontrafelen jullie een code door het oplossen van diverse raadsels en puzzels. Met het oplossen van de allerlaatste code stopt de klok. Hopelijk binnen de tijd!

Erfgoed1

HOE WERKT HET?

  • Zorg dat jullie op tijd inloggen in de Teams/Zoom/Skype meeting, waarvan je vooraf een link ontvangt van jullie teamcaptain.
  • Zodra iedereen aanwezig is en klaar zit met de ontvangen stukken, logt de teamcaptain in met een unieke inlogcode in de Online Game Omgeving op www.huisarrest.com.
  • Indien mogelijk deelt de teamcaptain zijn/haar scherm; zodat iedereen kan meelezen. Lukt het scherm delen niet? Geen probleem, enkel de schone taak aan de teamcaptain om alle info helder en duidelijk voor te lezen.
  • Na het lezen van de introtekst bekijkt ieder de onderdelen van de betreffende ronde. Ieder teamlid heeft (deels) unieke informatie en stukken. Het is dus essentieel dat jullie goed met elkaar uitwisselen wie welke onderdelen heeft ontvangen. Alleen samen komen jullie tot de oplossing!

Tip: Willen jullie een goed overzicht van alle onderdelen die in het spel zijn? Maak dan bijvoorbeeld een groepsapp aan, waarin ieder een foto kan posten van zijn/haar onderdelen.

  • Lopen jullie vast? Er komen regelmatig hints beschikbaar in de Online Game Omgeving. (Laat de teamcaptain de OGO dus goed in de gaten houden!).
  • Weten jullie de oplossing van een ronde? Laat de teamcaptain deze dan invullen in de Online Game Omgeving. Is de code goed, dan kunnen jullie door naar de volgende ronde. Is de code niet goed, dan kost dit jullie 1 strafminuut én moeten jullie nog even doorpuzzelen.

Lukt het jullie het mysterie binnen 90 minuten te ontrafelen?

Heel veel succes!

Liefs, Muriël & Nadia