FAQ

Contact
  • Persoonlijk
  • Thuis & online
  • Uniek cadeau

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over onze spellen.
Heb je een andere vraag? Stuur een mail naar info@huisarrest.com en we nemen snel contact met je op!

Help! De QR-code naar de Online Game Omgeving doet het niet. Wat nu?

We hebben een nieuwe Online Game Omgeving. Werkt jullie QR-code niet en krijg je een 404-pagina nadat je de QR-code hebt gescand?

Via de volgende pagina kun je je spel weer terugvinden:
https://spel.huisarrest.com/not-found?help

Kom je er niet uit? Stuur dan een berichtje naar info@huisarrest.com!

Met hoeveel spelers kunnen we een spel spelen?

Dat is per spel verschillend. Voor een optimale spelbeleving raden we aan om Verlos Kunde en Uit-Braak met 3 tot 6 personen te spelen. Erf-Goed?! adviseren we met maximaal 4 personen te spelen. Dan kan iedereen daadwerkelijk iets bijdragen aan het oplossen van de puzzels en raadsels.
Wil je het spel met grote(re) groepen spelen? Dan raden we aan om meerdere pakketten (tegen gereduceerd tarief) te bestellen en tegen elkaar te spelen. Gebruik kortingscode “5euro” en ontvang vijf euro korting bij bestelling van minimaal twee spellen.

Wat is de levertijd?

De standaard spellen verzenden we binnen twee werkdagen nadat we jouw bestelling hebben ontvangen. De gepersonaliseerde spellen worden speciaal voor jou ontwikkeld, daarom hebben we daar iets meer tijd voor nodig. Een gepersonaliseerd spel verzenden we binnen 5 werkdagen nadat we jouw bestelling hebben ontvangen.

Zijn jullie spellen meerdere keren te spelen?

Elk Huisarrest spel is éénmalig te spelen. Het spel bevat een unieke inlogcode die je toegang geeft tot de online game omgeving. Na activatie is deze code een beperkt aantal uur geldig.

Wat hebben we nodig om het spel te spelen?

Om onze spellen te spelen heb je niet meer nodig dan het fysieke spel (die je bestelt in onze webshop), een grote tafel om alle onderdelen op uit te stallen en een device met een goed werkende internetverbinding.

Wij hebben geen ervaring met het spelen van escape rooms. Kunnen we het spel toch spelen?

Jazeker! Je hebt geen voorkennis nodig om onze spellen op te lossen. Met perfect teamwork, oog voor detail, een gezonde dosis logica en natuurlijk creativiteit vinden jullie vast en zeker de oplossing.

Wat als we een onderdeel missen?

Per ronde wordt aangegeven welke onderdelen er in de envelop horen te zitten. Alle spellen worden met uiterste zorg samengesteld. Mist er onverhoopt toch een onderdeel, stuur dan een mailtje naar info@huisarrest.com. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat als we er tijdens een spel niet uitkomen en hulp nodig hebben?

Tijdens het spel krijg je op gezette tijden de mogelijkheid een hint te openen. Deze hints helpen je op weg. Zit je in een bepaalde ronde écht vast? Dan krijg je de mogelijkheid de oplossing van deze ronde in te zien, zodat je wel verder kunt naar de volgende ronde(s).

We hebben het mysterie niet binnen de tijd opgelost, wat nu?

Geen paniek! Ook na die tijd krijgen jullie de gelegenheid om door te puzzelen om de oplossing te vinden. De klok tikt door, en jullie kunnen het spel gewoon afmaken.

Is het mogelijk het spel tussentijds te pauzeren?

Nee, dat is net als in een echte escape room niet mogelijk.

Waar vinden we oplossingen van de puzzels en raadsels?

Gedurende het hele spel kunnen nieuwsgierige spelers, in de online game omgeving, alle oplossingen inzien inclusief een uitgebreide toelichting. Maar dat hebben jullie helemaal niet nodig joh.

Wanneer komen er nieuwe spellen uit?

Achter de schermen wordt altijd hard gewerkt aan nieuwe spelvarianten. Aan ideeën geen gebrek, aan tijd om deze uit te werken des te meer. Eventjes geduld nog dus! Houd onze socials in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen.