Activiteiten

Contact
  • Persoonlijk
  • Thuis & online
  • Uniek cadeau
Terug naar overzicht

Escape spel in de klas

escape spel in de klas

Ben je docent en wil je een escape spel in de klas doen? Huisarrest geeft je hier inspiratie voor een leuke en leerzaam escape room die je gewoon in het klaslokaal kunt doen.

Spellen en activiteiten zijn niet alleen maar leuk voor kinderen, maar ook bijzonder leerzaam. Door regelmatig nieuwe activiteiten te introduceren boren leerlingen nieuwe kennis aan en ontwikkelen ze hun vaardigheden. De laatste jaren wint het fenomeen escape spel, ook wel escape room genoemd, enorm aan populariteit. Het fijne hiervan is dat je dit spel gewoon in de klas voor je leerlingen kunt organiseren.

Zoek niet verder!

Met de (gepersonaliseerde) escape spellen van Huisarrest heb je een activiteit die bij ieder in de smaak zal vallen. Dit omdat jullie er zelf de hoofdrol in spelen! Onze ervaring is dat zelfs de grootste spelletjeshaters enthousiast worden en fanatiek meepuzzelen om hun eigen mysterie te ontrafelen. De ideale activiteit voor jullie familieweekend dus!

Onze spellen

Liever een eigen escape room samenstellen?

Huisarrest heeft enkele leuke tips voor opdrachten voor een escape room in de klas.

Opdracht 1: zoek 10 letters die een woord vormen

Verstop de 10 letters door het klaslokaal. De leerlingen moeten deze letters vinden om er een woord mee te maken. Dit woord leidt naar de verstopplek van de volgende opdracht.

Opdracht 2: zoek een boek

Je kunt het woord uit opdracht 1 laten verwijzen naar een specifiek boek in de kast. Dit boek moeten de leerlingen zoeken in de klas escaperoom. In het boek heb dan de volgende opdracht of hint gelegd.

Opdracht 3: tel gezamenlijk tot X

Daag leerlingen uit om gezamenlijk tot het aantal leerlingen te tellen, zonder te overleggen. Als iemand hetzelfde cijfer zegt moeten ze opnieuw beginnen. Afhankelijk van hoeveel leerlingen je klas heeft, dienen de leerlingen zich te verdelen in 2 teams. Geef aan dat team 1 straks begint in de kring en team 2 eerst toekijkt. Elk team krijgt twee minuten de tijd en als het ze lukt om in 2 minuten de opdracht te doen, dan krijgen ze een munt. Deze munt kunnen zij bij de laatste opdracht straks gebruiken voor een tip. Er zijn in totaal dus 2 munten te verdienen voor de gehele groep. Zorg dat je een timer gebruikt bij deze opdracht.

Opdracht 4: kraak de code

Nadat de teams opdracht 3 hebben afgerond, geef je ze toestemming om de laatste opdracht te doen. Kunnen ze een aantal rekensommen oplossen om een geheime code te onthullen.

Opdracht 5: escape…

Zodra opdracht 4 is afgerond kunnen de leerlingen de code kraken en het kistje bij opdracht 5 openen. In dit kistje heb je de sleutel of spreuk verstopt die nodig is om de escaperoom in de klas te ontsnappen.

Alles over escape spellen

Escape spellen zijn spannende en uitdagende spellen die teamwork, avontuur en logisch nadenken combineren. Ze zijn geschikt voor jong en oud en ze bieden een unieke en leerzame manier om samen plezier te beleven. Waar en wanneer je maar wilt! Wil je meer informatie over escape spellen die geschikt zijn voor in de klas? Ben je op zoek naar een uitdagende escape room voor in de klas? Bekijk de kant-en-klare escape spellen van Huisarrest. Ben je op zoek naar een spel op maat? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Ben je klaar om het klaslokaal om te toveren in een escape room?

Wacht niet langer en kies een van onze spannende escape spellen. Maak je leerlingen de hoofdrolspelers in een spannend en leerzaam avontuur. Leerlingen leren beter samenwerken, puzzelen en kritisch denken met een escape spel.

Zoek je een uniek spel? Na jouw akkoord op de verhaallijn en onze ideeën buigen wij ons over de daadwerkelijke inhoud van het spel. We maken de puzzels en raadsels, en zorgen ervoor dat er een compleet en uniek spel wordt geproduceerd, waarmee je gegarandeerd punten scoort bij jouw leerlingen.

Comments are closed here.