Activiteiten

Contact
  • Persoonlijk
  • Thuis & online
  • Uniek cadeau
Terug naar overzicht

6x een écht originele zwangerschapsaankondiging

Toen ik ontdekte dat ik zwanger was, wilde ik dat het liefst van de daken schreeuwen. Met veel moeite heb ik ons “geheim” stil kunnen houden tot ik twaalf weken in verwachting was en we een echo hadden gehad bij de verloskundige. Eindelijk mocht ik gaan nadenken over een originele zwangerschapsaankondiging!

In onze vriendengroep is het bijna traditie om de zwangerschap op een originele manier aan te kondigen, dus ik kon wat dat betreft niet achter blijven. Ik bedacht verschillende manieren om het blijde nieuws te delen. De origineelste aankondigingen van mijzelf en van mijn vriendinnen staan in dit artikel. Dus mocht je nog geen idee hebben hoe je jouw zwangerschap wereldkundig maakt, misschien kun je dan inspiratie opdoen uit onderstaande ideeën!

Zwangerschapsaankondiging #1 Eerste hulp bij oppassen!

Voor mijn ouders en schoonouders kocht ik een ijzeren EHBO-blik. EHBO stond in dit geval niet voor eerste hulp bij ongevallen, maar voor eerste hulp bij oppassen. Het blik vulde ik met materialen die de opa’s-en-oma’s-to–be konden gebruiken tijdens een oppasavondje of middag.

Zwangerschapsaankondiging #2: We’re Hungry!

In het weekend na mijn twaalf-weken echo, hadden we een barbecue met mijn vriendinnen en hun mannen. Dat kwam goed uit! Ik kocht strijkpapier en printte de tekst ‘We’re hungry’ uit, samen met twee pijlen en streek dit op een oud hemdje. Over het hemdje droeg ik een blouse, die ik pas open deed het moment dat we bijna gingen eten. Vanaf het moment dat ik mijn blouse open droeg, was het wachten tot iemand het zou zien. Dit duurde – ondanks mijn al zichtbare buikje – verrassend lang.

Tip van een ervaringsdeskundige: Wil je een tekst op je kleding maken door middel van strijkpapier? Houd er rekening mee dat je de tekst dan in spiegelbeeld uitprint. Anders staat de tekst onleesbaar op je shirt.

Zwangerschapsaankondiging #3 Love, baby Mulder

Eén van mijn vriendinnetjes was bijna op de helft van haar zwangerschap toen wij de drie-maanden-grens passeerden. Voor haar baby kocht ik een knuffel en daarbij gaf ik een zelfgemaakt kaartje, gericht aan de baby van mijn vriendin. Een groot succes! Mijn vriendin dacht dat ze zomaar een cadeautje kreeg, totdat ze de kaart eenmaal opende…

Zwangerschapsaankondiging #4 Party Props

Misschien wel de meest originele zwangerschapsaankondiging van allemaal, komt van Muriël en haar man. We vierden kerst met z’n allen toen Muriël het idee opperde om een foto te maken met party props. Er werden diverse foto’s geschoten met papieren brillen, strikjes en snorretjes. Toen we de foto’s na afloop bekeken, zagen we dat Muriël al die tijd een briefje in haar handen had gehad met daarop het woord baby! Niemand had dit door gehad tijdens het maken van de foto’s. GENIAAL!

Zwangerschapsaankondiging #5 Escape spel

Voor de aankondiging van mijn tweede zwangerschap heb ik me suf gegoogeld naar originele zwangerschapsaankondigingen. Maar ik kon niets vinden wat ik leuk genoeg vond. Uiteindelijk koos ik een oplossing die dicht bij mezelf lag. Ik voegde een bonusronde toe aan één van onze eigen escape spellen, en nodigde mijn vriendinnen uit voor een gezellige spelletjes avond. De bonusronde paste qua lay-out bij de rest van het spel, dus niemand die door had dat het een eigen toevoeging was. Toen de oplossing van de bonusronde gevonden was, mocht een speciale envelop opengemaakt worden. Na het openen van de envelop wist iedereen dat ik zwanger was, want in die envelop had ik de echo verstopt!

De aankondiging was zo’n groot succes dat we besloten deze officieel te laten drukken, en deze variant aan te bieden in onze webshop!

Zwangerschap aankondigen?

Wil jij je zwangerschap dus op een originele manier aankondigen én houden jullie van escape spellen? Dan hebben wij de oplossing voor je! De “zwangerschapsaankondigings-uitbreiding” is te bestellen in combinatie met elk van onze escape games. Dus of jullie nou Uit-braakErf-goed of Verlos Kunde willen spelen, met deze uitbreiding laat jij jouw omgeving op een originele manier weten dat er een baby op komst is.

Ervaringen van anderen lezen? Bekijk ons Google Bedrijfsprofiel!

Comments are closed here.