Activiteiten

Contact
  • Persoonlijk
  • Thuis & online
  • Uniek cadeau
Terug naar overzicht

Het beste zwangerschapsverlof cadeau voor de nr. 1 juf

Gaat de juf met zwangerschapsverlof en wil je haar graag een leuk en origineel afscheidscadeautje geven? Namens jouw kind, of namens de hele klas? Of misschien wel een cadeau dat de juf samen met de klas kan “doen” op de laatste dag voor haar verlof? Dan is het (escape) spel Verlos Kunde misschien precies wat je zoekt!

Een voorproefje op het zwangerschapsverlof

In het escape spel Verlos Kunde krijgt de juf vast een voorproefje op wat haar straks tijdens haar zwangerschapsverlof te wachten staat. In het spel gaat ze tijdens haar verlof leuke dingen doen, wil ze de vluchtkoffer vast inpakken en, als de bevalling eenmaal begonnen is, wil ze zo snel mogelijk de verloskundige bellen!

Een spel over jouw juf!

Extra leuk is het dat het spel Verlos Kunde tegen een kleine meerprijs is te personaliseren. Dan wordt het spel echt op maat gemaakt voor/over de juf. Zo kunnen er bijvoorbeeld stopwoordjes van de juf verwerkt worden en speelt het verhaal zich af in de woonplaats van de juf. Het spel gaat dan over jufs zwangerschap en haar partner en ook kunnen een aantal kinderen uit de klas een rol krijgen in het spel. Zo gaat de juf in het spel bijvoorbeeld winkelen en lekker lunchen. Hoe leuk is het als ze dit (in het spel natuurlijk 😉) doet met kinderen uit de klas!?

Moeilijkheidsgraad

Verlos Kunde is een escape spel dat gemaakt is voor volwassenen, en kan (eerlijk is eerlijk) dus ook best pittig zijn. Toch hebben we al meermaals positieve berichten gekregen over het spelen van Verlos Kunde met kinderen (tieners). Het grappige is dat kinderen op een andere manier denken, en soms zelfs sneller tot oplossingen komen dan volwassenen.
Zo kregen we bijvoorbeeld een heel leuk berichtje van Boukje, die Verlos Kunde had gekocht als afscheidscadeau voor de zwangere juf van groep acht!

Ik heb dit spel gespeeld met kinderen uit groep 8; hun juf ging met zwangerschapsverlof en als verrassing hebben we dit met de hele klas gespeeld (verdeeld in twee groepen). Het was super leuk: af en toe was hulp nodig, maar verder was het
goed te doen. Aanrader!
Boukje Froeling 

Bekijk deze review (én de bijbehorende foto’s van Boukje) op ons Google Bedrijfsprofiel!

Wat zit er in de speldoos?

In de speldoos vind je:

  • drie verschillende rondes met onderdelen
  • de spelregels
  • de spelregels

Met hoeveel personen kun je Verlos Kunde spelen?

Voor babyshowers raden we aan om in groepen van maximaal zes personen te spelen. Dan kan iedereen ook daadwerkelijk wat bijdragen aan het oplossen van de puzzels. Maar wordt er gespeeld met kinderen (zoals bijvoorbeeld wanneer de juf met zwangerschapsverlof gaat), dan kunnen die groepen best wat groter zijn. Samen zien “we” meer dan één toch?
Boukje had de klas in tweeën gedeeld (en speelde met twee groepen van ca. 12 leerlingen per groep), waardoor de kinderen het spel als het ware tegen elkaar konden spelen. Voor elke groep heb je een eigen spel (of inlogcode) nodig.

Wat heb je verder nodig?

Als jullie het spel met meerdere personen gaan spelen, kan het handig zijn vooraf wat extra pennen, kladpapier en een rekenmachine klaar te leggen. Ook is een computer of telefoon met internetverbinding nodig, om in te loggen in de Online Game Omgeving (waar de oplossingen kunnen worden ingevoerd) en waar zo nu en dan hints verschijnen. Nog leuker is het om de Online Game Omgeving te openen op het digibord, zodat iedereen mee kan kijken!

En hoewel mobieltjes normaal op de meeste scholen niet in de klas mogen worden gehouden, is het belangrijk dat er nu in ieder geval een mobieltje aanwezig is (verder verklappen we nog niks!). Tip: Boukje was zelf als spelbegeleider aanwezig tijdens het spelen. Zij had van te voren van ons het oplossingsdocument al gekregen, en kon de kinderen en juf dus op weg helpen wanneer dat nodig was.

Wil jij ook de oplossingen alvast vooraf ontvangen? Of heb je andere vragen over Verlos Kunde? Neem dan gerust contact met ons op!

Comment