Activiteiten

Contact
 • Persoonlijk
 • Thuis & online
 • Uniek cadeau
Terug naar overzicht

9 x de leukste en beste babyshower spelletjes

Op een babyshower worden vaak spelletjes gespeeld. Spelletjes die vaak in het teken staan van de zwangere, de zwangerschap en de baby. Maar wanneer je met dezelfde vriendinnengroep al wat babyshowers hebt gehad, is de lol er soms wel eens af en de inspiratie wel eens op. Hebben jullie het babyhapjes proeven, namen raden, en het rompertjes beschilderen wel een beetje gehad? En heb je inspiratie nodig voor een andere invulling van de babyshower, en ben je op zoek naar leuke babyshower spelletjes? Lees dan vooral verder!

Babyshower spelletjes

Onderstaande spelletjes of activiteiten zetten we voor je op een rij en zijn net even anders dan de standaard babyshower activiteiten. Voor de meesten moet je zelf aan de slag, maar ook tippen we je een kant- en klaar spel waarmee je punten scoort op een babyshower!

 1. Mijn eerste woordenboekje maken

Geen spelletje, maar wel een super leuke en originele activiteit! Mijn vriendinnen deden dit op mijn babyshower, en het leuke was dat ik zelf volop mee kon doen. Iedereen kreeg een aantal “blanke” velletjes papier, met daarop alleen een letter. Op dat velletje mochten alle babyshower gasten iets tekenen wat met de betreffende letter begon. De A is van appel, de O is van olifant en de N is van Nijntje, etc. Eén creatieve vriendin heeft alle tekeningen daarna verzameld, en heeft hiervan echt een boekje laten maken. Een super tof aandenken aan mijn babyshower, dat mijn dochter nu, jaren later, nog altijd heel graag bekijkt!

 1. Een quiz over de zwangere

Voor dit spel moet je wel even flink creatief zijn, maar dan heb je ook wat. Maak een quiz over de zwangere zelf, dat je kunt spelen tijdens de babyshower. Natuurlijk kun je hier allemaal gekke vragen in zetten (waarop je zelf het antwoord ook niet hoeft te weten). Heeft iedereen geantwoord? De zwangere zelf kan dan het “verlossende” antwoord geven. Ter inspiratie:

 • Wat mist de zwangere het meest tijdens deze zwangerschap?
 • In welk standje is de baby vermoedelijk “gemaakt”?
 • Wat is het eerste dat de zwangere gaat eten na de bevalling?
 • Hoe veel kilo is de zwangere al aangekomen?
 • Wat is de zwangerschapsklacht die de zwangere het meest vervelend vindt?
 • etc.
 1. Een quiz over de zwangerschap (in het algemeen)

Test de zwangere en de andere gasten over hun babykennis in het algemeen. Geen spelletje specifiek over de zwangere dus, maar wel over baby’s, zwangerschap, geboorte en kinderen. Je kunt de quiz natuurlijk maken in een gratis online programma (zoals Kahoot), waar je van te voren ook de juiste antwoorden al invult, en waar automatisch wordt bijgehouden wie van jullie de snelste én beste is. Wie van de aanwezigen heeft de beste algemene (baby-)kennis?

Een aantal vragen die je zou kunnen stellen:

 • Hoe lang duurde de langste zwangerschap ooit?
 • Wat is de meest voorkomende meisjesnaam ter wereld?
 • Hoe zwaar was de zwaarste baby ooit?
 • Van welke BN’er is dít een babyfoto?
 • Wat kost een bevalling in het ziekenhuis?
 • Wat kost de duurste kinderwagen die in NL verkocht wordt?
 • etc.

Sorry, je moet de juiste antwoorden er zelf even bij zoeken 😉!

 1. Pim, pam, baby

Ja, welk spel kun je eigenlijk niet omtoveren in een babyshower variant? Het oerhollandse spelletje Pim Pam Pet is er prima voor geschikt, en is toch iets minder standaard dan de meeste babyshower spellen. Het enige wat je hoeft te doen is wat kaartjes met babygerelateerde opdrachten op te schrijven, en oma’s spellenkast even in te duiken, en jullie hebben een middag gegarandeerd plezier!

Enkele woorden die je kunt gebruiken ter inspiratie:

 • Ingrediënt voor babyvoeding met de letter…….
 • Een babyverzorgingsartikel met de letter…..
 • Een meisjesnaam met de letter…..
 • Een jongensnaam met de letter……
 • Een zwangerschapskwaaltje met de letter……
 • etc.

Tip: Geen Pim Pam Pet voor handen? Ga dan even langs de lokale kringloopwinkel, of maak gebruik van een digitaal letterrad.

 1. Kinderliedjes raden

Tijd voor een middagje nostalgie! Voor dit spelletje maak je een spotify lijst aan en verzamel je zoveel mogelijk kinderliedjes. Van nu, maar natuurlijk ook van vroeger. Laat de intro van een nummer horen, en kijk wie het meest thuis zijn in de kinderliedjes!

 1. Zwangerschapstermen raden

Tijdens de zwangerschap hoor je termen waarvan je voor je zwangerschap écht nog nooit gehoord had. Dat vraagt om een spelletje! Dit spelletje ken je misschien wel van tv.
Verdeel de groep in duo’s (behalve de zwangere) en geef elke groep een aantal dezelfde onmogelijke zwangerschapswoorden. Elk duo mag een zelf verzonnen betekenis van (hetzelfde) woord opschrijven. Zij moeten zo’n mooie betekenis opschrijven, dan de zwangere hun “gelooft” en voor hun woord kiest. Het duo dat de betekenis opschreef waar de zwangere voor koos, krijgt 1 punt. De zwangere krijgt 2 punten als zij de juiste betekenis kiest. Het team met de meeste punten wint (en natuurlijk heeft de zwangere dus net iets meer kans om dit babyshower spelletje te winnen!).

Ter inspiratie alvast een aantal on-mo-ge-lijke woorden die je kunt gebruiken. (En de antwoorden voor dit spelletje mag je er zelf even bij zoeken 😉):

Eclampsie, Lanugo, serotien, colostrum, fundus, meconium, etc. etc.

 1. Wat ben ik?

Een alom bekend spelletje, dat ook heel geschikt is om te turnen in een babyshower variant. Bij binnenkomst op de babyshower plak je bij iedereen op de rug een sticker met woord of afbeelding van een zwangerschapsgerelateerd item. Tijdens de babyshower moet elke aanwezige zijn of haar best doen om erachter te komen wat er op zijn rug staat, door vragen te stellen aan anderen. Wie het aan het eind van het feestje nog niet weet, krijgt een gepaste straf (bijvoorbeeld een kinderliedje zingen).

 1. Een combinatie van bovenstaande babyshower spelletjes

De lijst met babyshower spelletjes is eigenlijk oneindig. Wat zoals ik al eerder schreef is eigenlijk praktisch elk spel om te vormen tot een babyshower variant. Afhankelijk van de duur van je programma, van de tijd die je hebt, en van jouw creativiteit, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om enkele van bovenstaande spelletjes te combineren en er een middagvullend programma van te maken. Succes!

9. Een babyshower escape spel babyshower spelletje - escape spel

Ben je iets minder creatief? Maar ben je wel op zoek naar een leuk en uitdagend babyshower spel voor de leukste babyshower van jouw vriendin? Dan kun je ook kiezen om een (gepersonaliseerd) escape spel te bestellen. Heb jij er zelf nul werk aan, maar heb je wel een top activiteit geregeld! In het babyshower spel Verlos-kunde moeten jullie als team samenwerken om het spel te kunnen oplossen. In het verhaal heeft de zwangere te maken met verschillende zwangerschapskwaaltjes (denk aan zwangerschapsdementie), en dat is natuurlijk niet handig als de bevalling eenmaal begint. Jullie moeten zo snel mogelijk het telefoonnummer van de verloskundige zien te achterhalen. Dat doen jullie door verschillende raadsels, puzzels en spelletjes op te lossen. Die overigens helemaal op maat zijn gemaakt voor jouw zwangere vriendin. Jouw zwangere vriendin ontsnapt tijdens dit spannende babyshower spel dus echt uit haar eigen verhaal!

Het spel is het leukst om te spelen in groepen tot zes personen, maar zijn jullie met meer meiden? Bestel dan meerdere varianten en laat de aanwezigen tegen elkaar strijden. Welk team vindt de oplossing als eerste?

Een review over Verlos-Kunde

Nog een paar laatste tips voor tijdens en na de babyshower spelletjes

Natuurlijk valt of staat de babyshower niet met het spelletje dat jullie wel of niet spelen, maar met name met de gezelligheid! Het is voor de zwangere hartstikke bijzonder dat jullie allemaal samen zijn gekomen voor haar babyshower! Maar, toch een paar tips die we graag nog met je delen die zorgen voor de perfecte middag!

 • Zorg voor een leuk prijsje voor de winnaar (of het winnende team) van de babyshower spelletjes. Natuurlijk babygerelateerd, zoals bijvoorbeeld een grote snoepspeen.
 • Neem een polaroid mee. Heeft een van de bezoekers een polaroid camera? Super leuk om bij binnenkomst een foto van iedere bezoeker met de zwangere te maken (die kan evt. leuk worden toegevoegd aan de pagina van het “eerste woorden boekje” die de aanwezige heeft gemaakt!)
 • Geen polaroid? Wijs dan één persoon aan die zorgt dat er voldoende foto’s worden gemaakt, óf regel een fotograaf. De foto’s zijn achteraf een dierbare herinnering voor de zwangere!
 • Cliché maar waar: voorbereiding is het halve werk! Zorg dat je de spelletjes goed hebt voorbereid, en dat je niet ter plekke nog van alles hoeft te regelen!

Comments are closed here.